Argan Yağı Nedir, Yararları Nelerdir?

Avrupa yakası escort kızların tercihi Argan yağı, Fas’a özgü argan ağacının çekirdeklerinden üretilen bitkisel bir yağdır. Zeytinyağından daha hafif pürüzsüz bir dokuya sahiptir ve keskin bir tadı veya kokusu yoktur. Argan yağı, birçok terapetik, beslenme, kozmetik, endüstriyel ve tarımsal kullanımları nedeniyle Fas’ta uzun zamandır değerlidir.

Yerliler tarafından sıvı altın olarak adlandırılan Argania ağacı fındık yağı yapmak için kullanılır! Cildiniz için en iyi nemlendirici olduğu kanıtlanmış, E vitamini ve yağ asitleri ile doludur. Ayrıca cilt elastikiyetini ve kolajen üretimini artırmaya yardımcı olan omega-6 yağ asidi içerir.

Bu yağ aynı zamanda saçların daha hızlı uzamasına, cildin elastik kalmasına ve kapalı escort bayanlarda saç derisinin güçlenmesine yardımcı olur. Sabun, şampuan ve yağ yapımında kullanılır. Vücut kremleri ve losyonları gibi muhteşem kozmetik kullanımlarını da unutmamalıyız.

Bu mucizevi yağı elde etmek için Fas’ta yetişen Argania spinosa ağacından hasat etmeniz gerekir. Petrolün çoğu Fas’tan Avrupa ve Amerika’ya ihraç ediliyor. Bu değerli yağı toplayanlar Fas’taki Atlas Dağları’nın Berberileridir.

Bu ağaçların yetiştirilmesi özel bir özen ve hazırlık gerektirir, çünkü sadece Ağustos ortasından Eylül ortasına kadar hasat edilebilirler. Mevsim çok yağışlıysa, Argania çürümeye yenik düşer ve meyve vermez.

Dişi ağaçların yaklaşık olarak yuvarlak meyveleri vardır. Meyve genellikle elle toplanır ve kabukları çıkarılır. Tohumlar daha sonra kavrulur ve yağı almak için öğütülür. Tüm süreç yaklaşık üç saat sürer.

Berberiler meyveleri yerlerdi, bu yüzden piyasada yenebilecek veya satılabilecek birkaç tane bırakmaya çalışırlar. Argania spinosa yağının üretimine gelince, Berberiler onu sahip oldukları ve önceki nesillerden miras aldıkları topraklarda yetiştiriyorlar.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir